Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем запалка и ключ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Като тези на мигачите.
    Разглобих го крушките са от най- малките, не са като на мигачите
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Значи отбелязваме поредната неточност в юзер-манюала

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

А има ли някаква философия при разглабянето или ?
        Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

.Махаш тапичките, под тях ма болтчета които се развиват с инбус 2.5 мм. После хващаш пластмасата леко я повдигаш и внимателно дърпаш към теб. Когато я издърпаш откачаш кабела , взимаш го и разглобяване. Моето до сега не беше отваряно има един дунапрен, който разрязах по дължина за да разделя блока с крушките на две. Като го разделих включих го пак в кабела и натиснах спирачката да видя кои не светят. Не съм ги сменил защото крушките които имам са1,2 вата в понеделник ще търся 2,3 дано открия.
          Екотроник за какво беше черната кутийка под стопа ти знаеше?
          Last edited by lordliness; d.m.y г., 16:23.

Comment

Приемника на централното заключване ако не се лъжа
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Черната кутийка е приемника за дистанционното.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

.Махаш тапичките, под тях ма болтчета които се развиват с инбус 2.5 мм. После хващаш пластмасата леко я повдигаш и внимателно дърпаш към теб. Когато я издърпаш откачаш кабела , взимаш го и разглобяване. Моето до сега не беше отваряно има един дунапрен, който разрязах по дължина за да разделя блока с крушките на две. Като го разделих включих го пак в кабела и натиснах спирачката да видя кои не светят. Не съм ги сменил защото крушките които имам са1,2 вата в понеделник ще търся 2,3 дано открия.
                Екотроник за какво беше черната кутийка под стопа ти знаеше?
                Мерси колега, имам подозрение че една от тия крушки ми е изгоряла въпреки че на таблото нямам индикация та при първа възможност ще разглабям.

Comment

Първоначално публикувано от Fr0sT Покажи съобщение
                  Мерси колега, имам подозрение че една от тия крушки ми е изгоряла въпреки че на таблото нямам индикация та при първа възможност ще разглабям.
                  Клюкарката "разбира", че дадена крушка е изгоряла по следния начин:

Когато определен консуматор (примерно крушка на габарит) не свети, защото просто не е включен, клюкарката подава ниско напрежение към въпросния консуматор. Това ниско напрежение е толкова ниско, че крушката не свети, но през нея протича малък ток и по наличието или отсъствието на този "ток на проверка" става става ясно дали крушката е здрава или не.
                  Всички консуматори, които клюкарката "следи" са разпределени в отделни токови кръгове. В такъв един токов кръг може да има повече от една крушка. Примерно 2. Ако едната от двете е изгоряла, клюкарката лесно установява това, защото контролният ток става 2 пъти по-малък от нормалния.
                  Когато в един токов кръг в който има няколко крушки, както е третият стоп, неработенето на една от всичките крушки води до незначително намаляване на контролния ток и клюкарката може да не го "усети".
                  Напрактика този способ се свежда до измерване на съпротивлението на определени консуматори.
                  Това е и причината заради която ако дадена крушка е с различна от предписаната мощност, то и съпротивлението и ще е различно а това може да се възприеме като проблем и съответно да се индикира на таблото.

Не знам дали успях да го обясня добре

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

А вероятно и тук инж. Тоци Бегали е предвидил варианти, щото например на моята откакто я имам не свети една от крушките на третия стоп, а чека не я хваща
                    ...
                    155 1,6 TS 16V `96
                    166 2,4 JTD `99
                    147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Искам да благодаря на Андро той ми каза , че болтчетата са с инбус, защото още да пробвам с какво се развиват, главите им са дълбоко и не се виждат, две крушки са близо 5 вата и сигурно ги хваща, когато ги сменя ще видим дали индикацията ще изгасне.

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                        А вероятно и тук инж. Тоци Бегали е предвидил варианти, щото например на моята откакто я имам не свети една от крушките на третия стоп, а чека не я хваща
                        Това са недостатъците на аналоговата техника. Примерно ако някоя от крушките е с двойно по-висока мощност а пък друга е изгоряла, чекът колкото и прецизно да работи пак няма и теоретична възможност да я хване.

Най-вероятно с все по-широкото навлизане на CAN технологията, след някоя и друга година и крушките ще представляват интелигентни устройства. Тогава подобна диагностика няма да дава грешни индикации.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Клюкарката "разбира", че дадена крушка е изгоряла по следния начин:

Когато определен консуматор (примерно крушка на габарит) не свети, защото просто не е включен, клюкарката подава ниско напрежение към въпросния консуматор. Това ниско напрежение е толкова ниско, че крушката не свети, но през нея протича малък ток и по наличието или отсъствието на този "ток на проверка" става става ясно дали крушката е здрава или не.
                          Всички консуматори, които клюкарката "следи" са разпределени в отделни токови кръгове. В такъв един токов кръг може да има повече от една крушка. Примерно 2. Ако едната от двете е изгоряла, клюкарката лесно установява това, защото контролният ток става 2 пъти по-малък от нормалния.
                          Когато в един токов кръг в който има няколко крушки, както е третият стоп, неработенето на една от всичките крушки води до незначително намаляване на контролния ток и клюкарката може да не го "усети".
                          Напрактика този способ се свежда до измерване на съпротивлението на определени консуматори.
                          Това е и причината заради която ако дадена крушка е с различна от предписаната мощност, то и съпротивлението и ще е различно а това може да се възприеме като проблем и съответно да се индикира на таблото.

Не знам дали успях да го обясня добре
                          Да, това за меренето на консуматорите го знам, с изключение че ги мери на отделни кръгове. Като го разглобя третия стоп и видя какво е положението ще докладвам.

Comment

Проблема със запалката и заработването на радиото със завъртането на ключа без да се даде на контакт ще се реши със смяната на един бушон,не знам точно кой беше-от кутията с бушони под волана,двете неща са свързани,но запалката си е слабо място.Ако смениш бушона не ползвай запалката,защото пак ще ти даде на късо,поне при мен така става,а радиото ще си се оправи.

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                              При мен мисля че са две и чека не свети.
                              166 2.4JTD-00г.

Comment

Първоначално публикувано от Алфист11 Покажи съобщение
                                Проблема със запалката и заработването на радиото със завъртането на ключа без да се даде на контакт ще се реши със смяната на един бушон,не знам точно кой беше-от кутията с бушони под волана,двете неща са свързани,но запалката си е слабо място.Ако смениш бушона не ползвай запалката,защото пак ще ти даде на късо,поне при мен така става,а радиото ще си се оправи.
                                Бушонът е F7.
                                На втория ред, третия отляво надясно.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X